Beter scoren in Google met zoekmachineoptimalisatie of SEO

Met zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) verstaan we de technologie om een website of webshop een betere positie te geven in de organische (onbetaalde) resultaten van de zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google. Dit is mogelijk door de inhoud, structuur, metadata en zoek- of kernwoorden van je website perfect op elkaar af te laten stemmen. Niet alleen in het algemeen, maar ook voor elke webpagina zelf.

Google zal dan al deze zaken onderzoeken en via zijn algoritme een kwaliteitsscore toekennen om een zo compleet en juist mogelijk resultaat te geven. Hoe hoger deze score is, hoe meer zichtbaarheid je zal hebben en dus ook meer kans op bezoekers. Je zal het ook al gemerkt hebben dat we het hier enkel hebben over Google. Omwille van zijn huidige marktpositie, leggen we dan ook bewust de focus op de zoekmachine van Google.

Waarom is SEO belangrijk?

Beter scoren in Google! Daar draait het allemaal om. We zoeken alsmaar meer en meer naar informatie, producten of diensten via het Internet. Bied je één van deze zaken aan, dan is het belangrijk om je website of webshop zo goed mogelijk te laten scoren bij de zoekmachines. Online gevonden worden is vandaag immers nog belangrijker dan ooit.

Optimalisatie voor zoekmachines is belangrijk, gezien je bezoekers op deze manier via de zoekresultaten “gratis” binnen kunnen komen. In tegenstelling tot een AdWords advertentie (SEA) waar wel voor moet betaald worden aan Google. Het grootste deel van de Google gebruikers klikt immers ook gewoon op de niet betaalde zoekresultaten in plaats van op advertenties.

“Duurzaam en hoog scoren op termijn, doe je dus met zoekmachineoptimalisatie of SEO, om zo je website of webshop te optimaliseren voor zoekmachines”

  • Gratis een betere score in Google

  • Meer relevante bezoekers

  • Je schept vertrouwen door een hogere ranking

  • Verhoog je (lokale) vindbaarheid

Content is King!

Inhoudelijk zijn de teksten van cruciaal belang voor zoekmachines. Google beoordeelt namelijk ook de relevantie van je teksten. Je moet dus de perfecte balans kunnen vinden tussen jouw eigen informatieve tekst die je wil gebruiken en daarop dan de SEO regeltjes toepassen.

Bij de paginaopmaak zorg je voor voldoende tekst, een duidelijke indeling en maak je gebruik van kopteksten. Vergeet ook zeker de afbeeldingen niet. Gebruik ze niet onder een niets betekenende naam die uit je fototoestel komt, maar gebruik duidelijk herkenbare namen, gerelateerd aan het onderwerp op je foto.

Zie je het niet echt zitten om zelf teksten te schrijven? Of laat je graag je eigen teksten eens nalezen door een ervaren copywriter? F&W-Design werkt nauw samen met een professionele copywriter die de knepen van het vak al jaren in de vingers heeft.

Een goede optimalisatie start al vanaf de ontwikkeling van je website. In de eerste plaats wordt er gekeken dat je website 100% mobielvriendelijk is. De broncode wordt gecontroleerd op eventuele fouten en we zorgen voor een optimale snelheid van de website. Verder zorgen we voor SEO-vriendelijke url’s, sitemap en robots.txt configuratie, de aanwezigheid van een SSL-Certificaat (httpS) en de instellingen van Meta Tags.

“Verbeter je online vindbaarheid en optimaliseer je website of webshop met Zoekmachine Optimalisatie of SEO”

Wil je werken aan je lokale vindbaarheid? Neem dan zeker contact op.

Maak een afspraak